Trust D-Trens Sweet Iron Enkelgebroken Locked 16mm

€ 94,50 | € 86,95 incl. btw

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Schrijf een beoordeling

Trust D-Trens Sweet Iron Enkelgebroken Locked 16mm

Dit kaakstuk heeft een D-vorm. De D-ringen zorgen ervoor dat het mondstuk rustig en stabiel in de mond ligt. De druk van de D tegen de wang vergemakkelijkt het sturen, doordat het hoofd automatisch al in de juiste richting wordt geduwd. Dit maakt het bit geschikt voor bijvoorbeeld jonge paarden. Door de vorm van de dit kaakstuk is het minder makkelijk om het bit door de mond te trekken.

Het locked mondstuk lijkt op een enkelgebroken bit maar kan niet zo dubbelvouwen als een normaal enkelgebroken bit. Bij tegendruk blokkeert het bit waardoor het in een stang verandert en het een scherper bit wordt. Bij minder druk op de teugels verandert het bit weer in een enkelgebroken bit. Dit maakt het een ideaal bit voor paarden die tegen de hand zijn en door de hand heen lopen. Dit bit is niet geschikt voor een onervaren ruiter.

De Sweet Iron bitten zijn gemaakt van staal en hebben een herkenbare blauwe kleur. Sweet Iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak van het paard stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs.

Lees meerLees minder
Unieke productcode (UPC)177322
Prijs (excl. btw)€ 71,86
Prijs (incl. btw)€ 86,95
BTW€ 15,09
Beschikbaarheid Beschikbaar
Merk TRUST
Aantal beoordelingen 0

Beoordelingen

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.