Charles Owen EQX Rijhelm Kylo MIPS Wide Glossy

€ 190,00 incl. btw

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Schrijf een beoordeling

Charles Owen EQX Rijhelm Kylo MIPS Wide Glossy

De Charles Owen Kylo straalt kwaliteit, stijl en comfort uit met een eenvoudig aan te passen, nauwkeurig draaisysteem. Compleet met een uitneembare en wasbare binnenvoering.
Gecertificeerd volgens drie internationale veiligheidsnormen inclusief MIPS-technologie om u te beschermen met het allerbeste op het gebied van helmveiligheid.

Wat is MIPS-helmtechnologie?

MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een aanvullend hersenbeschermingssysteem.
Het MIPS-systeem werd in 1996 in Zweden uitgevonden door Hans von Holst, een neurochirurg en Peter Halldin, een onderzoeker van het Royal Institute of Technology.
MIPS is ontworpen om bescherming te bieden tegen rotatiebewegingen (of kinematica) die naar de hersenen worden overgebracht door schuine schokken op het hoofd, dit is de manier waarop de meeste ruiters vallen.
Rotatiebeweging is een combinatie van rotatie-energie (hoeksnelheid) en rotatiekrachten als gevolg van hoekversnelling die zowel de hersenen beïnvloeden als het risico op licht en ernstig hersenletsel vergroten.
Het is bewezen dat het toegevoegde beschermingssysteem van MIPS de rotatiebeweging vermindert wanneer het in een het wordt geïmplementeerd, door energie en krachten om te leide die anders naar de hersenen worden overgebracht. 

Hoe werkt MIPS?
MIPS is een extra voering die in de cap is verwerkt.
Deze laag met lage wrijving zorgt ervoor dat uw hoofd 10-15 mm in alle richtingen kan bewegen, wat bewezen de rotatiebeweging naar de hersenen en dus het letsel (met name hersenschudding en traumatisch hersenletsel) vermindert.
Het kernidee achter MIPS is het simuleren en verbeteren van het eigen beschermingssysteem van de hersenen, dat gebruik maakt van hetzelfde principe waarbij de hersenen een klein beetje tegen de schedel kunnen glijden.

Lees meerLees minder
Unieke productcode (UPC)202644
Prijs (excl. btw)€ 157,02
Prijs (incl. btw)€ 190,00
BTW€ 32,98
Beschikbaarheid Beschikbaar
Merk CHARLES OWEN
Aantal beoordelingen 0

Beoordelingen

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.