TRUST SWEET IRON PESSOA 2,5 LOOSE RING ELIPTICAL 16mm

€ 114,95 | € 104,50 incl. btw

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Schrijf een beoordeling

Trust Sweet Iron Pessoa Loose Ring Eliptican

Pessoa watertrens dubbel gebroken.

Een 2,5 rings bit is een mildere versie van een 3 rings (pessoa) bit. Met dit bit kan er een hefboomwerking gecreëerd worden. Hoe lager de teugels geplaatst worden hoe strenger het bit wordt. Een ideaal bit voor paarden die erg sterk zijn in het parcours, het bit vastpakken of door de hand heen lopen. Vergeleken met de 2,5 bustrens kunnen de watertrens ringen los bewegen waardoor er meer beweging in het bit zit en de hulp van de hand indirecter inwerkt.

Het dubbelgebroken bit heeft twee scharnierpunten, is meer naar de mond gevormd en ligt wat losser in de mond. Dit bit werkt in op de tong, de lagen en de mondhoeken. Let op bij smalle onderkaken, de scharnierpunten kunnen dan op de lagen drukken wat wondjes kan veroorzaken. Vergeleken met een enkelgebroken bit werkt dit bit meer in op de tong. Een dubbelgebroken mondstuk is een standaard mondstuk.

De Sweet Iron bitten zijn gemaakt van staal en hebben een herkenbare blauwe kleur. Sweet Iron ontwikkelt door contact met (lucht)vochtigheid oppervlakteroest die zoet smaakt en op een natuurlijke manier de speekselaanmaak van het paard stimuleert. Hierdoor zal het paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Dit roestproces (oxidatie) verandert de blauwe kleur van de TRUST-bitten in bruingrijs.

Lees meerLees minder
Unieke productcode (UPC)196023
Prijs (excl. btw)€ 86,36
Prijs (incl. btw)€ 104,50
BTW€ 18,14
Beschikbaarheid Beschikbaar
Merk TRUST
Aantal beoordelingen 0

Beoordelingen

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.