Erreplus Adelinde Shoulderfree

€ 4.200,00 incl. btw

Zoek een product op basis van de onderstaande filters.

Schrijf een beoordeling

Erreplus Adelinde 

Dit dressuurzadel van Erreplus is ontwikkeld middels een samenwerking tussen Roberto Rasia en Adelinde Cornelissen.

De zadelboom is gemaakt van 30% Fyberglas en 70% nylon. Het nylon is hygroscopisch materiaal en is voor verwerking 3 dagen in het water gelegd, waardoor er een wateropname is van 15,5%. Hierdoor kan de boom eenvoudiger versteld worden en is meer flexibel, wat ten goede komt aan de beweging van uw paard.

Het zadel is meer ontwikkeld voor de moderne dressuurpaarden. Dit zadel is meer naar voren gebouwd en is daardoor zeer geschikt voor paarden met een kortere rug. Als een zadel te lang is, veroorzaakt het zadel vaak problemen in het gebied van de lendenen.

Het midden-kanaal van het zadel is voldoende ruim met een minimale ruimte  8cm. Aan de achterkant kunnen de kussens nog iets naar buiten verzet worden.

Om meer schoudervrijheid te kunnen geven, zijn de takken aan de voorkant van de boom 5 graden naar buiten geplaatst, dit moet ook omdat het zadel korter is en wat verder naar voren ligt.

Leverbaar in 16, 17 en 18 inch.

De wijdte van de boom staat standaard op 33cm en kan middels warmte / infrarood, smaller of breder gemaakt worden. Het leer is 2.2mm dik kalfsleer en de natuurlijke bovenlaag is geïmpregneerd met paraffineolie. Door een laag Neopreen te bevestigen onder het leer van de zitting, worden rimpels op de zitting voorkomen.

Aan de Adelinde zitten twee verschillende maten knieblikken welke je met klittenband kunt verwisselen / verplaatsen.

De kussens zijn gevuld met een synthetische vulling met veel siliconen, waardoor de vulling niet klontert en veerkrachtig en elastisch blijft. In de kussens zit geen stiknaad en de kussens zijn aan de binnenkant voorzien van een dun laagje vilt wat oneffenheden en bollingen voorkomt.

De singelstoten zijn gemaakt van groomleer welke maar 1 keer per jaar gevet moet worden, LET OP: Bij veelvoudig vetten van het groomleer wordt het leer elastisch en rekt het uit.De voorste singelstoot loopt tussen de 2 zweetbladen door en onder het achterste zweetblad door, hierdoor krijgt het paard meer schoudervrijheid. Het onderblad wordt dan namelijk niet tegen het paard aan getrokken en geeft ook geen druk achter de schouder.

Lees meerLees minder
Unieke productcode (UPC)151857
Prijs (excl. btw)€ 3.471,07
Prijs (incl. btw)€ 4.200,00
BTW€ 728,93
Beschikbaarheid Beschikbaar
Merk ERREPLUS
Aantal beoordelingen 0

Beoordelingen

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.