EQUINE LEGCOOLER 2 BENEN

€ 55,95 | € 50,50 incl. btw

Schrijf een beoordeling

Reactie van Dr. Jef Desmedt
Dr. Jef Desmedt
Veterinair o.a. van het Belgische Equistrian Team
De Equine Legcooler is een doordacht en functioneel systeem, door de egale koeling van het onderbeen wordt de doorbloeding extra gestimuleerd en de afvalstoffen beter afgevoerd.
De Equine legcooler koelt de paarden benen, gedoseerd en regelbaar met koud stromend water. De  benen kunt u samen als ook individueel koelen. Door het doseren van het water middels de kranen bespaart u veel water. Ook bespaart u veel tijd omdat u tijdens het koelen andere werkzaamheden kunt verrichten.
Dit systeem is zorgvuldig ontwikkeld en wordt gebruikt om blessures te voorkomen en of verhelpen

De ELC Base Plus voor 2 benen is later uit te breiden naar 4 benen uitvoering

Waarom is het nuttig de onderbenen van een paard met koud water te koelen ?

Tijdens de arbeid zal het gewicht van het paard steeds weer neerkomen op de pezen en gewrichten van het onderbeen. Er worden daarbij allerlei stofwisselingsproducten gevormd en soms zullen er ook hele kleine beschadigingen in het weefsel optreden. Aangezien met name peesweefsel een slechte doorbloeding heeft, zullen de stofwisselingsproducten niet zo snel afgevoerd worden. Ook worden er niet zo snel bloedcellen aangevoerd die de beschadigingen herstellen. Om de doorbloeding van het onderbeen van het paard te verbeteren is het verstandig de onderbenen van het paard na iedere training of wedstrijd enige tijd met koud water te koelen. Het onderbeen koelt dan af waardoor extra bloed aangetrokken wordt om het onderbeen weer te verwarmen. Daarbij worden tevens gewrichten en pezen weer in de oude staat gebracht. Deze behandeling wordt uitgevoerd om te voorkomen dat de benen van het paard snel verouderen. In feite is het een herstellende en tevens preventieve therapie. Ook bij een blessure is behandeling met de Equine Legcooler zeer zinvol en aan te bevelen.Aanbevolen behandelingsduur ia 30 minuten. Na het koelen de benen goed droog wrijven. Schenk altijd voldoende aandacht aan iedere zwelling van de benen en het oplopen of warm worden van de pezen en neem bij een blessure contact op met de D.A

Unieke productcode (UPC)155761
Prijs (excl. btw)€ 41,74
Prijs (incl. btw)€ 50,50
BTW€ 8,76
Beschikbaarheid op voorraad
Merk EQUINE
Aantal beoordelingen 0

Beoordelingen

Dit product heeft nog geen reviews - wees de eerste.