Eigenlijk elk product behoort toe aan een bepaald merk. Deze merken zijn allemaal uniek.

De kwaliteit van een product, specifieke uiterlijke kenmerken, materiaal keuze, de afwerking en de prijsklasse van een product, zijn allemaal kenmerken waaraan je een product van een bepaald merk kunt herkennen.

Aan aantal merken bieden diverse producten aan in deze verschillende prijsgroepen. We kunnen deze prijsgroepen misschien beter omschrijven als productgroepen in het lage-, het midden-, en het top-segment.

Het Gareel ruitersport staat bekend om zijn enorme voorraad zadels en zijn uitstekende zadelpas-service.Een paar toonaangevende merken op het gebied van de zadels zijn bijvoorbeeld Prestige ItaliaPassier,KiefferErreplus,Stübben,Fairfax,Anky... enz...

Omdat er zoveel merken zijn kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet... Een paar toonaangevende merken hebben we omschreven met wat foto's van diverse producten daarbij.

collage.jpeg

PRESTIGE ITALIA :

Prestige werd opgericht in 1974. In al die jaren is Prestige uitgegroeid tot een bedrijf dat onder andere zadels maakt voor alle disciplines. Prestige past de nieuwste technieken toe en men kan de zadels herkennen aan details en een perfecte afwerking. Hieronder een paar voorbeelden. Alle zadels van Prestige worden met de hand gemaakt. Er wordt veel aandacht geschonken aan zoveel mogelijk bewegingsvrijheid voor het paard en een zeer comfortabele zit voor de ruiter.

23472.jpeg
18117.jpeg

ERREPLUS:

Het Gareel ruitersport is Officieel dealer van Erreplus zadels.Ook deze zadels worden allemaal met de hand gemaakt. Erreplus saddlery is ook een Italiaans bedrijf met Roberto Rasia aan het roer. Erreplus werkt samen met ruiters als Christan ahlmann, Adelinde Cornelissen, Gianni Govoni, Jerry Smit en Norma Paoli Cirocchi om nieuwe zadels te ontwikkelen met de nieuwste technieken (bijvoorbeeld het shoulder free zadel waar extra aandacht besteed is aan een optimale bewegingsvrijheid voor het paard) waarbij comfort zeer belangrijk is. Erreplus heeft veel oog voor detail en er wordt alleen gebruik gemaakt van het beste leer. De zadels van Erreplus vallen dan ook in de duurdere prijsklasse.

23148.jpeg
23149.jpeg
23151.jpeg
23150.jpeg

ANKY®, ook wel ANKY TECHNICAL CASUALS. Opgericht door Anky van Grunsven in 1998. Dit merk richt zich niet alleen op kleding, zo kun je van alles matchen met elkaar van een set bandages,een zadeldekje,een broek eneen shirt, tot aan oornetjes toe. Alle artikelen van ANKY® kenmerken zich door het gebruik van mooie materialen en kleuren.

Er wordt gebruik gemaakt van het 3- Layer concept. Dat wil zeggen:

1 Moisture & Body Temperature Management

  • Deze laag ligt direct tegen de huid en heeft als functie om vocht af te voeren, te ademen en snel te drogen zodat het lichaam een stabiele en prettige temperatuur behoudt tijdens het sporten.

2 Insulation Management

  • Lichtgewichte en toch duurzame materialen houden warme lucht vast tussen de verschillende lagen kleding. Deze laag geeft het gevoel van comfort door zijn vochtafdrijvende functie, stretch en warmte-isolatie.

3 Wind & Rain Management

  • Deze laag beschermt tegen weersinvloeden zoals regen, wind en andere ongemakken zonder zijn ademende functie te verliezen. Ook hier is warmte-isolatie en lichtheid van belang om een aangenaam gevoel te behouden.

De kleding is praktisch en toch betaalbaar. De kwaliteit is goed. Wat opvalt is dat de meeste producten echte seizoensproducten zijn, dat wil zeggen dat er elk seizoen een nieuwe lijn uitkomt, zijn deze producten in de winkel uitverkocht, zijn ze vaak ook niet meer na te bestellen. Zo wordt het merk beschermd en loopt niet iedereen rond in dezelfde kleren.

ATC152102.jpeg
17195.jpeg
18859.jpeg
162047_1_600_600.jpeg

HARRY'S HORSE is een merk dat vrijwel iedereen, die wat met paarden heeft, kent. Een enorme hoeveelheid producten worden aangeboden onder de merknaam Harry's horse. Prijs - kwaliteit verhouding is prima. De producten van Harry's Horse vallen onder het middensegment. Niet duur, niet spotgoedkoop. Voor de gemiddelde ruiter of amazone werkt dit perfect. Harry's Horse gaat prima mee met de tijd. De producten zijn stijlvol en netjes.

HARRY_TEXAS_RIJBROEK.jpeg
CLASSIC_ROUND.jpeg
43001878_oranje.jpeg
162047_1_600_600.jpeg

VEREDUS

De meeste ruiters en amazones kennen Veredus als merknaam van beenbescherming voor het paard. Ook dit merk komt uit Italië. De nieuwste technologieën worden toegepast en de beste materialen worden gebruikt. Dit merk wordt ook weggeschreven onder het top-segment producten met een hoge kwaliteit.  Deze producten gaan langer mee en zijn geschikt voor veelvuldig gebruik.

pro_jump_veredus.jpeg
veredus_soprano_large.jpeg
veredus_hoefbal_beschermer_2.jpeg
peesbeschermer_veredus_grand_prix.jpeg

EQUILINE

Opgericht begin jaren 80 in Italië door Paolo Marchetto. Kwaliteit en Elegantie zijn 2 begrippen die matchen met Equiline. Door de jaren heen is Equiline in Italië gegroeid tot top leverancier van o.a. paardrijkleding. Ook in Ons land gaat het hen voor de wind. Equiline wordt nu gerekend tot een merk dat thuis hoort in het top-segment. Een paar begrippen zoals "X-Cool" of "Air Control System" kunnen ook gelinkt worden aan Equiline.

EQUILINE_FOX.jpeg
Equiline-Rijbroek-Jessica.jpeg
maya_equiline.jpeg
EQUILINE_PET.jpeg

SPRENGER

Sprenger bestaat sinds 1872 en is een Duits bedrijf. Vele mensen zullen Sprenger kennen van de bittensporen of beugels. Sprenger maakt gebruik van de nieuwste technieken en materialen. Er wordt veel onderzoek gedaan om zo het best mogelijke product te maken. Het welzijn van het paard staat hier duidelijk in voorop. Sprenger valt onder het top-segment.

42267-89-sprenger-mors-de_1.jpeg
SPOORRIEM_SPRENGER.jpeg
SPRENGER-40215.jpeg
SPRENGER_47535_000_55.jpeg

Dit is een klein overzichtje van een paar toonaangevende merken. U kunt deze merken ook allemaal terug vinden in onze webshop en in onze winkel.

Het Gareel Ruitersport.